Ga mee naar de film op 21 november 2023

23 okt 2023 | Vorming+Toerusting voorbije evenementen

Al een paar jaar verzorgt de commissie filmavonden. Dat is in de loop van de tijd iets meer geworden dan je op het eerste gezicht zou denken. Je denkt: ‘je kijkt een film en je gaat weer’, maar zo is dat niet helemaal. We selecteren steeds een film met diepgang, een film waar je nog lang over kunt napraten. Meestal wordt kort van tevoren aangekondigd welke film het gaat worden. Dat kunnen en mogen we niet al te weids publiceren, omdat we dan aangezien worden voor een bioscoop, en dan moeten er allerlei rechten betaald worden. De films worden ingeleid door één van de commissieleden. Die vertelt dan natuurlijk niet het plot, maar wel de boodschap of de kern van de film. We besluiten de avond altijd met een hapje en een drankje, zodat er gelegenheid is om door te praten over de film. En helemaal aan het einde is er natuurlijk de ‘filmpot’, waarin een bijdrage gedaan kan worden die het werk van de commissie verder mogelijk maakt. Er is weer een filmavond dinsdag 21 november om 19.30 uur in de Exoduskerk. Film heet “Onder het Maaiveld”.

De makers van De Nieuwe Wildernis (een Nederlandse natuurfilm, over de Oostvaardersplassen, uit 2013) en De Wilde Stad (film over de natuur in een stad – Amsterdam – uit 2018) gaan nu ondergronds.

De film ‘Onder het Maaiveld’ toont de ongeziene en daardoor onbekende ondergrondse wereld in alle glorie. Van de ‘reusachtige’ bewoners als mollen en regenwormen, via larven en schimmels tot organismen die alleen met de sterkste microscopen betrapt kunnen worden, zoals bacteriën en beerdiertjes. De beelden lijken zo uit een peperdure sciencefiction-productie te komen, maar zijn gewoon gemaakt in de Nederlandse bodem. De film vertelt ook het verhaal en de ontwikkeling van een optimistische groep personen, die op een klein stukje grond aan de slag gaan met het realiseren van hun droom: anders telen door anders om te gaan met de aanwezige natuur. De met een Kristallen Film Award bekroonde filmdocumentaire geeft zo een unieke kijk op de levende aarde en je krijgt daardoor nog meer respect voor de kracht en inventiviteit van moeder natuur. 

 

Aanmelden voor deze activiteit

Nieuws

Online advent kalender

Op Petrus (een online medium waar je de nieuwste berichten kan vinden over geloof, liefde en hoop) kan de online adventkalender worden gevonden. Je...

Consulentschap

Na het vertrek van Ds. Leendert Jan Lingen (formeel 14 augustus a.s.) is de predikantsplaats van de Emmaüskerk vacant. De taken worden zoveel...