Jeugd en jongeren

Voor de jeugd is er voor elk wat wils, zoals een jaarlijks schaatsuitje, een sportdag, knutselavonden, bijbelverbeeldingen, spelavonden en zelfs een jeugdkamp.

Jeugdwerk valt onder onze Jeugdwerkcommissie (JWC). De jeugdwerkcommissie bestaat uit jeugdouderlingen en een jeugddiaken. We willen de jeugd betrekken en betrokken houden bij het christelijk geloof en onze kerk. We doen dit door inhoudelijke bijeenkomsten te organiseren, maar ook door in een ontspannen sfeer samen te komen. De jeugddiaken draagt zorg voor jongeren die hulp of steun nodig hebben.

Bij iedere start van het nieuwe kerkelijke jaar organiseert de JWC een Kick-Inn. De Kick-Inn is de start van het jeugdwerk. We organiseren diverse activiteiten en eten met elkaar. Een actuele agenda vind je hier. Van harte welkom op een van onze bijeenkomsten!

Agenda

Mis nooit een activiteit

4 tot 12 jaar

Ben je 4-12 jaar dan is er tijdens de kerkdiensten een kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. De huidige agenda (mei) vind je hier. De jeugd volgt tijdens een deel van de kerkdienst een eigen dienst waarin het Bijbelverhaal op een toegankelijke manier wordt verteld. Daarna wordt er met elkaar over gesproken en geknutseld.

Een paar keer per jaar worden er jeugddiensten georganiseerd. Deze dienst is voor en door de basisschooljeugd. Naast de kindernevendienst is er maandelijks de Join- Inn. Iedere bijeenkomst starten we met een bijbelverhaal, daarna kijken we een film, knutselen we of doen we een leuk spel.

12 tot 16 jaar

Ben je 12-16 jaar dan is er een keer in de maand de Tienerkerk. Alle jongeren die op de middelbare school zitten en nog geen 16 jaar zijn, worden van harte uitgenodigd. Zit je op de middelbare school en ben je nog geen 16 jaar, dan ben je iedere maand van harte welkom bij de Tienerkerkdiensten die gehouden worden in de Bosseschool. Iedere maand komen we bij elkaar om te praten over onderwerpen die jullie in de maatschappij tegenkomen, maar ook over geloof en normen en waarden. We danken en bidden voor alle dingen die ons bezig houden. Verder luisteren we muziek waarvan we hopen dat die jullie aanspreekt en spelen we het stellingenspel. Het zijn vieringen waarbij jullie ook wat in te brengen hebben en waarin je actief bezig kan zijn.

Een keer in de drie a vier weken is er Walk Inn, deze avonden bestaan voornamelijk uit ontspanning. We sporten met elkaar, houden een filmavond, gourmetten en hebben spelavonden. Vrienden en vriendinnen zijn ook van harte welkom.

De start van ieder Walk Inn -seizoen wordt afgetrapt met een leuk jeugdkamp. Op zo’n kampweekend worden er veel sportieve dingen gedaan, zoals een dropping, zeskamp, vossenjacht en vele andere activiteiten. Legendarisch is het pannenkoekenontbijt!

16 tot 23 jaar

Ben je 16 tot 23 jaar dan is de jeugdvereniging (GJV) echt iets voor jou. Bij de GJV staat het geloof hoog in het vaandel. Gezelligheid, sfeer en vriendschap zijn de kernwoorden waar veel aandacht naar uitgaat. We komen wekelijks bij elkaar, zowel ’s middags of ’s avonds.

We nemen deel in verschillende projecten, organiseren diverse activiteiten en avonden met serieuze thema’s en dus kunnen we spreken van een afwisselende agenda. Er is ruimte voor iedereen, we staan voor inclusiviteit en dat maakt onze vereniging juist mooi. Heb jíj interesse, kom dan gerust eens een keertje kijken, je bent van harte welkom als je tot de bovenstaande leeftijdsgroep behoort. Kijk voor tijdstippen op de agenda op deze site.

Meer info op insta!