Vorming en Toerusting

V+T of wel de commissie Vorming+Toerusting wil mensen handvatten geven in het geloof, maar ook in het leven van alle dag. Dit doet de commissie bijvoorbeeld door avonden met een spreker te organiseren. Daarnaast worden er dagtochten, kloosterweekenden en activiteiten in het kader van ‘Kerk en Israël’ georganiseerd.

U vindt hier gedurende het jaar het programma voor de komende tijd. Er wordt niet langer zoals u gewens was een jaarprogramma gemnaakt.

Aankomende evenementen V+T

V+T bijeenkomst over Eenzaamheid in Emmaüskerk 2 oktober, aanvang 20:00 uur.

Het lijkt tegenstrijdig in onze moderne en verbonden wereld maar eenzaamheid is een toenemend probleem. Niet alleen ouderen maar ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam of geïsoleerd. Wat is eenzaamheid? Heeft iedereen daar last van? Waarom is het een steeds groter wordend probleem in onze samenleving? Speelt levensfase daarin een rol? Wat kun je doen om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan? Vragen die boven komen bij het onderwerp ‘Eenzaamheid’. Welzijnsadviseurs Petra van der Laan en Petra Wolffenbuttel van Stichting ZIJN geven in de Week van verbinding een boeiende en interactieve presentatie over dit onderwerp. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd om te kijken hoe we met elkaar de schijnwerper kunnen zetten op de kracht van verbinding.

V+T – filmavond in de Exoduskerk – dinsdagavond 3 oktober, aanvang 19.30 uur,  inloop vanaf 19.15 uur.