De kerk van morgen

De kerk van morgen

De kerk van morgen

De kerk van morgen

Kerk zonder grenzen

Welkom bij de Emmaüskerk

Wie wij zijn

Wij, leden van de Emmaüskerk, komen uit alle dorpen op Goeree-Overflakkee. We willen volgelingen en leerlingen zijn van Jezus in vieren, spreken en handelen. We bieden mensen ongeacht hun afkomst of levensovertuiging een thuis in onze kerk. We helpen mensen in de zoektocht naar zichzelf, de zin van het leven en naar wat God van hen vraagt. In onze kerkdiensten en activiteiten herken je pas goed wie we zijn. Een open, actieve en gastvrije kerk waar iedereen welkom is!

Wat wij geloven

God heeft er de hand in gehad om deze wereld prachtig te maken. Alles in de wereld was goed, zonder uitzondering. Hij vraagt ons om die wereld te koesteren en te onderhouden. Een verantwoordelijkheid voor ons waarin we als mensheid weleens tekortschieten. Wij geloven dat het serieus nemen van de Bijbelverhalen ons persoonlijk, geestelijk en maatschappelijke leven richting en zin geven. Wij geloven dat Jezus ons lief heeft, ons steun en troost biedt wanneer nodig. Ook vraagt hij van ons om te zien naar onze medemens.

Wat wij doen

Wij als Emmaüskerk bieden diverse activiteiten aan voor jong en oud en voor iedereen die daar qua leeftijd tussenin zit. We doen dat regelmatig in samenwerking met andere kerken. Naast dat er iedere zondagochtend een kerkdienst is met een kindernevendienst voor kinderen. Veel van onze activiteiten staan open voor iedereen, kerkelijk of niet. Soms op uitnodiging, soms zijn onze activiteiten alleen voor onze leden. Dus, volg onze agenda, want we organiseren en bieden jou nog veel meer!

Kinderopvang

Wij ontzorgen ouders want elke dienst is er opvang in de Emmaüskerk voor kinderen tot en met 4 jaar. De opvang is vanaf 09:40 uur tot het einde van de dienst. We heten u en uw kind(eren) van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kinderopvang @emmauskerkmiddelharnis.nl

Kerktaxi

Ben je even of langer niet in staat om naar de Emmaüskerk te komen? Geen nood.
De kerktaxi staat voor je klaar! Bel naar 06-11259127 of stuur tijdig een e-mail naar kerktaxi@emmauskerkmiddelharnis.nl.

Collecte & giften

Tijdens de dienst is er collecte voor zowel de kerk als goede doelen. Door geld in de collecteschalen te stoppen of met een QR-code je bijdrage over te maken. Je kunt ook eenvoudig doneren via de Kerk-app. Omdat wij ANBI-geregistreerd mag u de giften aftrekken van de inkomstenbelasting.

 

Een impressie van onze gemeente

Scipio Kerk App

banner toont de functionaliteit van de gemeente app Scipio

Binnenkort

zondag 25 februari

10:00 – 11:30
2e 40 dagen Reminiscere kerkdienst


Voorganger: Kandidaat I Bakker Sommelsdijk

woensdag 28 februari

10:00 – 11:30
Groothuisbezoek


Op 28 februari vind er een groot huisbezoek plaats in de Emmauskerk te Middelharnis, aan de hand van een aantal woorden gaan we met elkaar in gesprek wat voor het geloof betekend.
Wilt u ook deelnemen aan dit groothuisbezoek, geef u dan op via deze app, op deze manier weet de organisatie hoeveel mensen ze kunnen verwachten.

zondag 3 maart

10:00 – 11:30
3e 40 dagen Oculi kerkdienst


Voorganger: Ds. C. Romkes Barendrecht

zondag 10 maart

10:00 – 11:30
4e 40 dagen Laetare Avondmaal kerkdienst


Voorganger: Ds. D. ter Horst Hellevoetsluis

maandag 11 maart

19:30 – 21:30
Groothuisbezoek


Op 11 maart vind er een groot huisbezoek plaats thuis bij de fam. Boerema Gedempt Kanaal te Middelharnis, aan de hand van een aantal woorden gaan we met elkaar in gesprek wat voor het geloof betekend.
Wilt u ook deelnemen aan dit groothuisbezoek, geef u dan op via deze app, op deze manier weet de organisatie hoeveel mensen ze kunnen verwachten.

woensdag 13 maart

19:30 – 21:00
Biddag kerkdienst


Voorganger: Ds. M. vd Veer Zierikzee

Nieuws

Emmaüskerk als groene kerk

De Emmaüskerk wil een groene kerk worden.  Een eerste start is gemaakt met het plaatsen van zonnepanelen. Maar er gaat meer gebeuren! Een volgende stap is het verzamelen van suggesties om de...

Lees meer