Afscheid Ds. Leendert Jan Lingen, een terugblik

9 jul 2023 | Predikant, Voorbije evenementen

Na 22 jaar Emmaüskerk predikant nam Ds.  Leendert Jan Lingen afscheid van zijn gemeente. Zaterdagmiddag 1 juli jl. haalde Bas Minnaar met zijn oldtimer hem en z’n vrouw Emmy op. Onder luid getoeter van de aanwezige kinderen liepen zij over de rode loper de kerk binnen. Daar wachtte Leendert Jan een gevarieerd programma aangeboden door de jeugd, de jongsten vergezeld door hun ouders. Zang, filmpjes, een quiz en creativiteit vormden de hoofdmoot.
Zaterdagavond in een volle kerkzaal met volwassenen een overvol programma. Een quiz, aanbieding van twee boeken over zijn ambtsperioden,  liederen gezongen door zijn zonen, Miranda Osseweijer en de kerkenraad, dia beelden van reizen, anekdotische toe- en samenspraken en aanbieding van de cadeaus vormden het leeuwendeel.
Zondagmiddag 2 juli volgde een gedenkwaardige afscheidsdienst waarin hij zelf voorging. Daarna spraken de dominees Arie van der Maas, Jan de Visser en persoonlijke vriend Piet Rozeboom hem toe. De voorzitter van de kerkenraad sloot het mooie afscheidsweekend af. Al met al een memorabel afscheidsweekend van onze dominee Leendert Jan Lingen. Een uitgebreide beschrijving is te vinden op de site van Geloven in de Delta.

Meer van de afscheidsdienst zien, bezoek dan kerkomroep.nl of ons YouTube kanaal, zie onder aan deze pagina.

 

 

 

 

 

Nieuws

Beschikbaarheid liturgie

Voor de begeleidende dia klik hier: Dia overstap_groen De beschikbaarheid van de liturgie op de website wordt geleidelijk afgebouwd en zal...

Consulentschap

Na het vertrek van Ds. Leendert Jan Lingen (formeel 14 augustus a.s.) is de predikantsplaats van de Emmaüskerk vacant. De taken worden zoveel...